Kandijsiroop: van luxeproduct tot puur Belgische traditie voor iedereen!
De krachtige donkere kandijsuikersiroop onderscheidt zich door zijn sterke karamel smaak en zijn intense donkere kleur. Kandij heeft zijn oorsprong in India en Iran en wordt verkregen door in een warme suikeroplossing zeer langzaam grote kristallen te laten groeien op katoenen draden of houten stokjes. Om de donkere kandijsoort te verkrijgen, wordt een karameloplossing toegevoegd.
Kandijsiroop werd aanvankelijk verkocht bij de apotheker tegen keelpijn en verkoudheid. Vandaag gebruiken we kandijsiroop vooral als zoet beleg op een pannenkoek of wafel. Probeer het zeker eens bij een ijsje, panna cotta of crème brûlée maar ook in yoghurt en havermoutpap. Deze heerlijke smaakmaker wordt ook gebruikt bij het bereiden van ribbetjes en de productie van donkere bieren of speculaas. Met deze topping haalt u een veelzijdig product in huis waarmee u eindeloos kan variëren.
Artikelnummer 0020865 - verpakking 6 x 1 kg