U bent hier: BEZOEKEN » Nieuws van de exposanten » Automatische blusinstallatie voor dampkappen, de optimale bescherming voor uw materialen !

Nieuws van de exposanten

Automatische blusinstallatie voor dampkappen, de optimale bescherming voor uw materialen !

Dit systeem kan zowel in kleine als grote keukens gebruikt worden. Het wordt toegepast in keukens in de horeca, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen en dergelijke.

Kenmerken en voordelen
∙ Snelle detectie - Detecteert een brand snel om schade en verwondingen zo minimaal mogelijk te houden.
∙ Kan gebruikt worden op RVs (inox) - Het blusmiddel heef een lage zuurtegraad (onder pH : 9) en beschermt RVS
oppervlakten.
∙ Dubbele actie - het systeem blust de brand terwijl ook de toevoer van gas en elektriciteit wordt onderbroken.
∙ milieuvriendelijk - Het blusmiddel is op waterbasis en schaadt het milieu niet.
∙ Op maat gemaakte oplossingen - Aangepaste ontwerpen, modellering, testen en fabricage van het automatisch
blussysteem naar de vereisten van de klant.
∙ Gepatenteerde technologie
∙ Snelle installate
∙ Flexibele montage van de drukleidingen
∙ Eenvoudig ontwerp van de drukleiding, flexibele montage van het manueel activeringssysteem en de gasklep
∙ Mechanisch systeem - Vereist geen N2 of CO2 cilinder om het droge chemische middel te bedienen.
∙ meerdere cilinders - Dit systeem heeft, als enige op de markt, de grootste hoeveelheid cilinders (tot 6 eenheden)
en de langste afstand tussen de cilinders binnen één systeem.

Het systeem van All Fire Security is een eenvoudig en makkelijk te onderhouden systeem dat doeltreffend hotel-,
restaurantkeukens en keukens van openbare instanties met een hoog brandrisico beschermt.
Een doorlopende kabel boven alle kooktoestellen is verbonden met strategisch geplaatste detectoren zodat de leidingen, de afzuigkap en het kookgebied beveiligd zijn tegen brand. Elke detector bestaat uit 4 delen : detectoren, een
sokkel, twee “S” koppelingen en een zekering.
Terwijl de warmte stjgt, zal de smeltzekering breken bij een op voorhand vastgelegde temperatuur. De spanning op
de kabel vermindert en activeert het blusmiddel.

Certifcates en normen
∙ ul-300 - brandblussystemen ter bescherming van restaurantkeukens
∙ ce 0029 markering
∙ Ansi nFPA norm 17A - Norm voor nate chemische blussystemen
∙ Ansi nFPA norm 96 - Norm voor ventilate en brandbeveiliging van commerciële kookinstallaties


terug naar overzicht

  • HVD
  • JAC
  • Ranson
  • Bakmeesters West-Vlaanderen