U bent hier: BEZOEKEN » Nieuws van de exposanten » Koffie Kàn lanceert eigenzinnige “Roaster’s” koffiegin

Nieuws van de exposanten

Koffie Kàn lanceert eigenzinnige “Roaster’s” koffiegin

Koffie en alcohol gaan goed samen als het aankomt op cocktails. Chefs en gekende bartenders experimenteerden er recent mee. Sindsdien vloeit de cocktail vlot over de toog en dat is de Wenduinse Marjolein Vermeersch van het gekende Koffie Kàn niet ontgaan.
Marjolein is bij manier van spreken tussen de koffiebalen geboren en intussen de derde generatie koffiebrander in de familie. Van kleins af aan boeide de wereld van koffie haar mateloos en leefde ze mee met het reilen en zeilen van Koffie Kàn. Sinds 2011 runt ze het bedrijf met dezelfde bezieling en eigenzinnigheid die ze bij haar ouders zag, en weet ze er een eigentijdse invulling aan te geven om de koffiegenieters van vandaag te interesseren

INSPIRATIE: KOFFIEIJSBLOKKEN
Toen zij een paar jaar geleden geen ijsblokjes had voor haar gin-tonic, gebruikte ze koffie-ijsblokjes die ze maakt met de halve koffiekan die soms na het ontbijt overblijft. En dat smaakte heerlijk!
Met haar ontwikkelde neus en smakenpalet zag ze hierin onmiddellijk een opportuniteit. Marjolein Vermeersch: “Een gin met een lekkere koffiesmaak zou heel wat mensen kunnen verrassen en ook bekoren. Door mooie frisse toetsen zou de Roaster’s Gin bij warm weer in de smaak vallen, terwijl een volle koffiesmaak ook ‘s winters een succes kan zijn.” Net als bij hun koffie, was het voor Marjolein en echtgenoot Frederik niet voldoende om een middelmatige smaak op de markt te brengen. De koffie-gin moest er stààn én gewoon echt lekker zijn.
Boordevol ideeën en met een duidelijk beeld van het karakter van haar toekomstige gin ging ze op zoek naar de juiste partner voor de ontwikkeling van haar favoriete cocktail. Al snel bleek het niet zo eenvoudig om een fluwelig en citruszoete gin met een subtiele koffiesmaak te ontwikkelen.
Na wat omzwervingen doorheen verschillende provincies werd ze verrast door The Bruges Gin Society die de opdracht wel aankon en de koffie van Koffie Kàn net als een troef voor een dergelijke gin zag. Koffie Kàn is namelijk gespecialiseerd in milde koffies boordevol aroma maar van nature met weinig cafeïne. De zachte en trage verwerking van de koffiebonen van het koffiehuis blijkt ideaal te zijn voor de gin die Marjolein vandaag lanceert. “Het typische karakter van Koffie Kàn garandeert een lage zuurtegraad, waardoor de combinatie gin-tonic nog beter dan is met welke andere koffie”, aldus Joachim Augustyn van The Bruges Gin Society”
In tegenstelling tot heel wat andere gins is de Roaster’s Gin 43°, en geen 40°, sterk en bovendien een echte London Dry Gin. Deze manier van destilleren garandeert de puurste vorm van een gin en sluit alle synthetische of andere toevoegingen op het einde uit.

Serveertip
Roaster's Gin combineert perfect met Fever Tree Mediterranean. Vul het glas met voldoende ijs en werk af met kardemom. Zo komt Roaster's Gin het meest tot zijn recht.

terug naar overzicht

  • HVD
  • JAC
  • Ranson
  • Bakmeesters West-Vlaanderen