TREFDAGEN VOOR DE BAKKER, BANKETBAKKER, CHOCOLADEBEWERKER & IJSBEREIDER
BROODWAY EN MEAT EXPO

GELIJKTIJDIGE ORGANISATIE VAN BROODWAY EN MEAT EXPO BIEDT BAKKERIJ- EN SLAGERIJ SECTOR NIEUWE OPPORTUNITEITEN

Kortrijk, 9 mei 2014 – Kortrijk Xpo lanceert vandaag  Broodway – de 3-jaarlijkse inspirerende trefdagen voor de bakker, banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider die zal plaatsvinden van  zondag 27 tot en met woensdag 30 september 2015, telkens van 13.00 tot 19.00.

In het kader van de nieuwe editie is de organisatie van Broodway op bezoek geweest bij 26 vakmannen en –vrouwen die het ambacht heel hoog in het vaandel dragen. Ze hebben een heel duidelijk beeld aan welke voorwaarden hun vakbeurs moet voldoen.

Opvallend is dat ze heel erg gepassioneerd en gedreven met hun vak bezig zijn, ze streven ernaar het steeds beter te doen en ze willen zich vooral onderscheiden.

Daarin ligt opnieuw de opdracht voor Broodway: een platform creëren waar ze zich kunnen informeren, op zoek gaan naar nieuwe producten en technologieën, nieuwe technieken bijleren of originele creaties van collega’s ontdekken en proeven. De vakman verwacht dat hij er  vertrouwde en nieuwe leveranciers treft, dat ze de tijd nemen voor een goed gesprek en last but not least: ze willen elkaar ontmoeten in een fijne ambiance en de fierheid voelen om als professional deel uit te maken van deze community van échte ambachtslui.

De cijfers van de vorige editie in 2012 spreken alvast voor zich: 148 exposanten waarvan 94% aangaf hoogstwaarschijnlijk opnieuw deel te nemen aan de komende editie en 10.884 bezoekers waarvan zelfs 96 % de volgende editie wenst te bezoeken. Meer dan voldoende garantie om ook in 2015 een bijzonder geslaagde editie van Broodway neer te zetten en er de beste afspraak met de volledige bakkerijsector in België van te maken!

Het spreekt voor zich dat ook in 2015 het exposantenaanbod wordt aangevuld met talrijke interessante en boeiende randevents, demo’s en wedstrijden volledig op maat van de vakbezoeker. De ‘Street of Inspiration’ (gezamenlijk met Meat Expo) biedt de professional diverse interessante business-topics.

Nieuw is dat Broodway voor het eerst gelijktijdig plaatsvindt met Meat Expo: inspirerende trefdagen voor de slager, traiteur en vleessector. Dit samen plaatsvinden biedt beide sectoren die een duidelijke ‘overlap’ hebben naar elkaars vakdomein een mooie meerwaarde.

Belangrijk hierbij is dat beide beurzen naast elkaar worden georganiseerd en dat mag letterlijk worden geïnterpreteerd. Ze behouden hun eigen identiteit met een eigen communicatie, een eigen organisatie en stuurgroep en ze vinden in aparte hallen plaats.

Zo vindt Broodway plaats in de hallen 6,1 en 2 en Meat Expo in de hallen 4 en 2 waarbij hal 2 fungeert als ‘Mixed Zone’ met een gedeelte “Equipment” en een gedeelte  “Mini-stand Foodmarket”.


Het gedeelte “Equipment” is voorbehouden voor bedrijven met een aanbod in inrichting en uitrusting gericht naar beide sectoren. In de zone “mini-stands Foodmarket” – een all-in formule 6m² -  kunnen enkel bedrijven met een aanbod in voeding naar beide sectoren tentoonstellen.

Op die manier kunnen bezoekers over de grenzen van hun sector heen kijken. Het ingangsticket voor Broodway is eveneens geldig voor Meat Expo en omgekeerd.