U bent hier: PROGRAMMA » winnaars Innovation Awards

Chocolate in a Bottle, Cnudde en FoodBot3D winnen de Innovation Awards 2018

Innovation Award non food: FoodBot  |  Innovation Award food: Pure Emotion cacaoboter  |  Innovation Award publieksprijs: Chocolate in a Bottle

De Innovation Awards - de prijzen voor beste innovaties van Broodway - werden op 2 oktober uitgereikt in Kortrijk Xpo.  Enerzijds is er de prijs van de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van de pers, opleiding en leidinggevende aankopers uit de bakkerijwereld en anderzijds de stem van de bezoekers.  De winnaars van 2018 :

   

FOODBOT van FoodBot3D

Innovation Award Non-Food van de vakjury

Dit is de eerste 3D foodprinter op de markt in België en kan ingrediënten zoals puree, chocolade, cremeux, marsepein, rolfondant, sugar ice, confituur, boter, enz... printen in elk 2D of 3D model dat ontstaat uit de creativiteit van de vakman. Het grootste patent ligt in de verwarmde spuitkop.

 

PURE EMOTION CACAOBOTER van Cnudde

Innovation Award Food van de vakjury

Pure Emotion is een gamma zonder kleurstoffen. Deze cacaoboters bevatten pure cacaoboter en 100% natuurlijke fruit- of groentepoeders, geen enkele kleurstof. Er zijn 8 kleuren beschikbaar in zowel vloeibare als poedervorm.

 

CHOCOLATE IN A BOTTLE van Chocolate in a Bottle

Innovation Award Publieksprijs

Chocolate in a bottle is een unieke combinatie van Chardonnay en chocolade. Deze drank wordt gemaakt op een variant van méthode traditionnelle (champagne). In de neus is er een mooi hazelnoot cacao boeket, tegelijk blijft in de mond de fruitigheid van de chardonnay proefbaar. Daarna komt de chocolade terug.

  • HVD
  • JAC
  • Ranson
  • Bakmeesters West-Vlaanderen