24-25-26-27
SEPTEMBER 2023

Slagerij Metzgerei Mengis gebruikt digitale winkelweegschalen om hun toonbank te upgraden

Nieuws

Slagerij Metzgerei Mengis gebruikt digitale winkelweegschalen om hun toonbank te upgraden

16/08/2023

Om aan de fiscale vereisten te voldoen, investeerde Metzgerei Mengis, een familiebedrijf, in nieuwe Q1-winkelweegschalen van Bizerba. De praktische weegschalen helpen hen te voldoen aan de nieuwste hard- en softwarestandaarden voor kassasystemen en digitaliseren hun bedieningsprocedures. Terwijl het gestroomlijnde design van de winkelweegschaal Q1 ook ruimte bespaart aan de balie.

Metzgerei Mengis, gevestigd in het kleine stadje Nusplingen, bestaat al bijna 100 jaar. Opgericht door Franz Mengis in 1925, heeft de door een familie gerunde winkel nog steeds een eigen slachterij. Meesterslager Franz-Karl Mengis en zijn vrouw Ingrid, slagerijspecialist van beroep, runnen sinds 1986 de winkel, die momenteel aan de derde generatie toe is

Het familiebedrijf slagerij Franz-Karl Mengis biedt dagelijks vers rund- en varkensvlees uit hun eigen slachterij en hun assortiment omvat ook een verscheidenheid aan worsten, vleeswaren, kaas en kant-en-klare maaltijden. De producten worden voornamelijk gemaakt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Deze ambachtelijke kleine speciaalzaak staat in de hele regio bekend om zijn kwaliteit.

Dit kleine familiebedrijf gevestigd in een kleine regionale stad was aanvankelijk niet op zoek naar iets nieuws en was nog steeds perfect tevreden met de huidige toonbankweegschaal voor serveren en betalen. De weegschalen van Bizerba waren ondanks jarenlang gebruik nog steeds betrouwbaar, maar konden fiscaal niet worden belast.

 

OPLOSSING

Gestroomlijnde, digitale totaaloplossing voor alle bedrijfsprocessen

Steffen Keinath, Product Manager bij Bizerba, beschrijft de beginsituatie: „Metzgerei Mengis had nieuwe toonbankweegschalen nodig die fiscaal konden worden belast. Tijdens verschillende bezoeken ter plaatse konden de familie Mengis en hun team verschillende modellen in hun winkel testen. Zoals bij veel gevestigde bedrijven was de ruimte op hun winkellocatie in Nusplingen beperkt. Het Q1-model was vanwege zijn gestroomlijnde ontwerp en vlakke laadplateau ideaal voor bedrijfsprocessen op de toonbank, waardoor verkoopmedewerkers en klanten goed zicht hadden. Tegelijkertijd beschikt het ook over alle functies die nodig zijn voor dagelijkse activiteiten.“

Na de wetswijziging in 2020 hebben alle elektronische kassa's een technische beveiliging nodig. Net als veel andere bedrijven moest Metzgerei Mengis hun kassasystemen – in dit geval de toonbankweegschalen – ombouwen omdat ze direct gekoppeld zijn aan het kassasysteem. Er moet aan speciale technische hardware- en softwarevereisten worden voldaan om ervoor te zorgen dat elke kassabon een geldige handtekening heeft.

Metzgerei Mengis gebruikt Q1 winkelweegschalen voor elke taak in hun slagerij:

  • Weging
  • Etikettering
  • Betalen
  • Service verkoop
  • Prijsetikettering
  • Leveringsbonnen maken
  • Materiaalbeheer

 

VOORDELEN

Intuïtief te bedienen met een praktisch ontwerp

Metzgerei Mengis koos voor de Q1 retailweegschaal, een bijzonder gestroomlijnd model dat hen helpt bij hun dagelijkse processen en deze digitaliseert. Ze voldoen aan de laatste fiscaliseringseisen en zorgen door hun ontwerp voor meer ruimte op de toonbank.

Modern design, slim & flexibel

Het doordachte ontwerp van de Q1 komt niet alleen tot uiting in het vlakke weegplateau, waardoor het verkooppersoneel goed zicht heeft op het display terwijl klanten ook duidelijk de producten op de weegschaal kunnen zien. „Ruimte op de toonbank wordt uiterst efficiënt gebruikt“, zegt Franz-Karl Mengis. De handgrepen aan de zijkanten van de weegschaal in combinatie met het lage gewicht maken mobiel gebruik eenvoudig, bijvoorbeeld bij transport naar een marktkraam.

Gemak om klanten te bedienen

De voordelen van een intuïtief touchscreen in vergelijking met een toetsenbord waren snel duidelijk voor het personeel. De nieuwe weegschalen zijn eenvoudig in gebruik en ook te bedienen via een smartphone of tablet: verkopers kunnen met swipen en de drag & drop-functie items in het menu selecteren, items zoeken en navigeren. Een dergelijke ondersteuning als die van de Q1 leverde al snel veel tijdwinst op na een korte introductieperiode. Vroeger moesten verkoopmedewerkers werken met een boek of dossier. Nu kunnen ze items zoeken via de weegschaal met behulp van de volledige tekstzoekoptie zonder het gesprek met klanten te hoeven onderbreken. Dit maakt het werk veel eenvoudiger, bijvoorbeeld wanneer een klant vraagt naar de exacte ingrediënten die in een worst gaan. Informatie over het product, zoals de herkomst, allergenen of voedingswaarde-informatie, is direct toegankelijk via de gebruikersinterface.

Met de RetailStore software blijven ze zeer flexibel in de serviceverkoop of bij het uitvoeren van prijsetikettering in de beenhouwerij. „Het is heel eenvoudig om het menu aan te passen als we wijzigingen in het assortiment aanbrengen“, zegt Ingrid Mengis. De etiketten worden met de Autocutter ook ergonomisch op dezelfde hoogte van het display uitgegeven. Tegelijkertijd kunnen klanten het gedetailleerde bestelproces volgen op het klantendisplay.

Een kostenbesparende oplossing

Bovendien zijn de vier Q1-winkelweegschalen een kosteneffectieve oplossing voor de eigenaren van dit familiebedrijf. „Naar onze mening biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met bijpassende kwaliteit en service. Het personeel van Bizerba was er altijd tijdens de overgangsfase“, zegt de heer Mengis. Als proefklanten was het team van Metzgerei Mengis niet alleen onder de indruk van de prestaties van het nieuwe product, ze werkten ook mee aan de verdere verbetering ervan: oorspronkelijk waren er twaalf verkoopknoppen, maar het aantal werd teruggebracht tot negen voor meer gebruiksgemak bij het bedienen van klanten. Dit is nu de standaard voor Bizerba's nieuwe Q1 retailweegschalen.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies