24-25-26-27
SEPTEMBER 2023

Fermentini

Producten

Fermentini

21/08/2023

Fermentini is een categorie producten die volledig natuurlijk en 100% plantaardig zijn. Ze zijn afkomstig van de fermentatie van noten en oliehoudende zaden, met als enige toevoeging water en zout.

Het is een natuurlijke en biologische voeding die, in tegenstelling tot veel ultrabewerkte producten op de markt, een zeer korte ingrediëntenlijst heeft en geen enkel conserveringsmiddel of additief.

Ze behouden alle voedingskenmerken van noten, waardoor ze een hoge voedingswaarde hebben met de toegevoegde voordelen van het fermentatieproces.

 

Hoe wordt Fermentino gemaakt?

Het productieproces omvat verschillende basisfasen:

  • De noten worden geweld in speciale containers met water en melkzuurfermenten (van plantaardige oorsprong) om het fermentatieproces te starten. Afhankelijk van de te maken Fermentino verblijven de noten in de containers.

  • Vervolgens wordt het product fijngemalen tot een ​​deeg met een homogene textuur.

  • Tot slot vindt de fermentatiefase plaats in een cel bij een gecontroleerde temperatuur.

Bovenstaande fasen hebben alle Fermentino-producten gemeen. Afhankelijk van het gewenste soort eindproduct worden in sommige gevallen nog meer fasen uitgevoerd. In het geval van een smeerbaar product is het productieproces voltooid en kan de Fermentino worden verpakt. Bij het produceren van een gerijpte Fermentino, wordt het product in de speciale mallen geplaatst voor de fase van kruiden (drogen en rijpen).

 

 


icons8-email Created with Sketch. Contacteer ons

Verzenden

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies